- Przystawki
- SAŁATKI
- Finger Foody
- DANIA OBIADOWE
- ZUPY
Dania rybne, owoce morza:
- Pstrąg wędzony na tagliatelle ze świeżego ogórka z sosem miodowo musztardowym.
- Tatar z łososia z suszonymi pomidorami i kaparami z jajkiem przepiórczym.
- Tatar ze śledzia holenderskiego z grillowaną cukinią.
- Cygaretki z łososia wędzonego z musem chrzanowym.
- Tymbaliki z pstrąga łososiowego.
- Placuszki z cukinii z parmezanem i łososiem wędzonym.
- Carpaccio z łososia z marynowanym imbirem i wasabi.
- Koreczki śledziowe w trzech smakach: z musem pietruszkowym, po kaszubsku, z czerwoną cebulką suszonymi pomidorami i słonecznikiem.
- Łosoś pieczony w całości na sposób orientalny.
- Avocado z krewetkami podane na mixie sałat z parmezanem.
- Avocado z krewetkami podane na mixie sałat z parmezanem.
Dania mięsne:
- Półmisek mięs: rostbef zawijany z musem chrzanowym i sałatą freeze, schab faszerowany suszonym pomidorem, pasztet cielęco drobiowy, rolada wieprzowa w otulinie bekonu.
- Tatar wołowy z borowikami.
- Ozorki cielęce w galarecie.
- Pomidory faszerowane mięsem z ziołami i mozzarellą.
- Klopsiki wieprzowo wołowe na salsie pomidorowej.
Tarty:
- Tarta ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
- Tarta z kurczakiem i warzywami.
- Tarta z mozzarellą, cukinią i łososiem wędzonym.
- Tarta porowa lub porowo pieczarkowa.
Sałatki:
- Sałatka z makaronem razowym i kurczakiem marynowanym w czarnuszce z vinegretem.
- Sałatka z kurczakiem z grillowaną cukinią i vinegretem.
- Sałatka z makaronem razowym i krewetkami.
- Sałatka z brokułów z łososiem wędzonym jajkiem i ogórkiem kiszonym.
- Rukola z krewetkami i parmezanem.
- Rukola z serem pleśniowym, prażonym słonecznikiem, suszonymi pomidorami z sosem miodowo-balsamicznym.
- Szpinak z avocado, pieczarkami, prażonym bekonem i jajkiem w koszulce.
- Mix sałat z kozim serem pieczonym burakiem i malinami z dresingiem musztardowo miodowym.
Roladki:
- Roladki z cukinii z fetą i suszonymi pomidorami
- Roladki z bakłażana z kozim serem i żurawiną
- Roladki z cukinii z krewetką i kiełkami
Tartaletki:
- Tartaletki ze szpinakiem i łososiem wędzonym
- Tartaletki z pieczarkami i serem
Tartinki:
- Tartinki z pasztetem i musem chrzanowym i ogórkiem kiszonym
- Tartinki z pieczoną cielęciną i musem z tuńczyka
- Tatarki śledziowe na ciemnym pieczywie
Babeczki:
- Babeczki z musem z szynki
- Babeczki z musem z szynki i kaparami
Inne:
- Klopsiki faszerowane suszonym pomidorem lub serem w otulinie bekonu
- Sakiewki z ciasta francuskiego z kabanosem i oliwkami
- Krewetki panierowane w pestkach dyni z pesto pietruszkowym
- Nuggetsy z kurczaka marynowane w aglio e olio
Dania obiadowe:
- Przekładaniec z kurczaka ze szpinakiem i sosem pomodoro
- Konfitowane udko z kaczki
- Policzki wołowe z warzywami aromatyzowane czerwonym winem
- Pieczeń cielęca marynowana w ziołach z sosem grzybowym lub w sosie własnym
- Żeberka marynowane po staropolsku pod serową chmurką
- Roladki z indyka faszerowane szpinakiem w sosie z suszonych pomidorów
- Roladki wieprzowe faszerowane duszoną kiszoną kapustą z grzybami w sosie własnym
- Escalopki w sosie kaparowo musztrdowym
- Bitki wołowe w sosie własnym
- Gołąbki faszerowane warzywami w sosie pomidorowym
- Pstrąg na sosie z kiszonego ogórka
- Łosoś na sosie porowo serowym
- Dorsz lub łosoś w papilocie z warzywami z pesto pietruszkowym i parmezanem
- Dorsz na spaghetti z cukinii z suszonymi pomidorami i czosnkiem
Dodatki:
- Ziemniaki pieczone w ziołach
- Pieczone ziemniaki z boczkiem i serem
- Kopytka
- Kluski śląskie
- Kasza bulgur z warzywami
- Ryż z warzywami
- Pęczakotto z grzybami i pieczarkami
- Sałata z grządki z vinegretem
- Brukselka ze słonecznikiem i parmezanem
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i ogórkiem kiszonym
- Surówka colesław
- Surówka z pora
- Pomidorki faszerowane z dodatkiem parmezanu i nitki pietruszki
Zupy:
- Rosół z domowym makaronem
- Minestrone
- Krem z pomidorów z mozzarellą i pesto
- Krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem
- Zupa węgierska
- Flaki
- Żur na borowikach
- Grzybowa
- Zupa rybna z owocami morza i warzywami
Kontakt
Wypełnij formularz lub skorzystaj
z poniższych danych:
Gdańsk, Polska
+48 500 475 233
kontakt@magia-smaku.pl
Dołącz do nas